Adherir-se ACCLectures Constituents
Poder Constituent PDF Imprimeix Correu electrònic

Constituir significa crear. El poder constituent democràtic és en essència, i per essència, un poder creador d'una realitat nova i dialèctica, de progrés respecte al passat, necessàriament diferent del que hi havia. Entre el que hi havia i el que hi haurà se situa el poder constituent democràtic.

El seu caràcter, per democràtic, no pot ser un altre que el de poder polític i originari. Sobre ell no actuen els forrellats del poder constituït, ni les lloses de la Constitució anterior. El poder constituent engendra poder constituït i, en fer-ho, el dota de la legitimitat democràtica necessària per a la seva construcció.

No és un acte definitiu; s'activa cada vegada que el poder constituït, com en l'actualitat, queda deslegitimat. Cada generació té el dret a canviar les seves normes de convivència, la seva Constitució, i a decidir sobre el seu present i el seu futur. Negar aquest dret en qualsevol societat és, per definició, negar el caràcter democràtic d'aquesta societat.

Per una Assemblea Constituent Del llibre "Per una Assemblea Constituent" Una solució democràtica a la crisi (PDF català) i (PDF castellà)

 

Renta basica


Monogràfic sobre la Renda Bàsica, tot el que cal saber per poder entendre com i perquè.

 
News Constituents
Poder Constituent Catalunya